Hoe Osmanthus burkwoodii planten?

Osmanthus burkwoodii is een prachtige bloem die helaas niet makkelijk te vinden is in de Nederlandse tuincentra. Gelukkig is het gemakkelijk om deze bloem zelf te kweken! In dit artikel leer je hoe je Osmanthus burkwoodii planten kunt, zodat je binnenkort ook van deze prachtige bloemen kunt genieten.

Wat is Osmanthus burkwoodii?

Osmanthus burkwoodii is een struik die afkomstig is uit West-Azië. Deze struik komt voor in het wild in bosgebieden en kan tot 10 meter hoog worden. Osmanthus burkwoodii heeft grijsgroene, ovale bladeren en geurende, witte bloemen. De bloemen van de Osmanthus burkwoodii lijken op sterren en komen in april of mei voor.

De verschillende soorten Osmanthus burkwoodii

Osmanthus burkwoodii is een prachtige, sierlijke struik die perfect is voor tuinen met een Asian-theme. Er zijn verschillende soorten Osmanthus burkwoodii, elk met hun eigen unieke bloemblaadjes en geur.

De ‘Fudingzhong’ Osmanthus burkwoodii is een van de meest populaire soorten en is herkenbaar aan zijn donkergele of oranje bloemen. Deze struik wordt doorgaans 3-4 meter hoog en heeft een compacte, golvende structuur.

De ‘Gulftal’ Osmanthus burkwoodii is iets kleiner dan de Fudingzhong, maar heeft witte of crèmekleurige bloemen die een heerlijke kruidige geur verspreiden. Deze struik is perfect voor kleine tuinen of als borderplant.

Als je op zoek bent naar iets unieks, dan is de ‘Variegatus’ Osmanthus burkwoodii misschien wel iets voor jou. Deze zeldzame struik heeft prachtig gevarieerde bladeren en witte bloemen. Deze kleine struik is perfect voor kruidentuinen of in potten op het terras.

Voordelen en nadelen van een Osmanthus burkwoodii dieet

Een Osmanthus burkwoodii dieet heeft zowel voordelen als nadelen. Voordelen van het dieet zijn onder andere dat het helpt bij het afvallen, vermindert de kans op hart- en vaatziekten en kan helpen bij het verlagen van cholesterol. Nadelen van het dieet zijn echter dat het niet voor iedereen geschikt is, er mogelijk bijwerkingen zoals diarree of braken optreden en het dieet moeilijk vol te houden is.

Osmanthus burkwoodii is een prachtige, sierlijke struik die perfect is voor kleine tuinen of borders

Osmanthus burkwoodii is een prachtige, sierlijke struik die perfect is voor kleine tuinen of borders. Deze struik wordt ongeveer 2,5 meter hoog en heeft een donkergroene bladverzorging met witte bloemen. Osmanthus burkwoodii planten is niet moeilijk, maar er zijn wel wat dingen waar je op moet letten.

Deze struik kan in de zon of halfschaduw geplant worden en heeft een mooie, donkergroene bladverkleuring

Deze struik kan in de zon of halfschaduw geplant worden en heeft een mooie, donkergroene bladverkleuring. Hij is een van de meest populaire struiken in Engeland en Ierland. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en hoeft maar weinig water.

RELATED POST

Breng Je Tuin tot Leven met Laurierkers en Japanse Hulst: Tips en Advies van Planta.nl

Een prachtige en goed onderhouden tuin begint met het kiezen van de juiste planten. Laurierkers en Japanse Hulst zijn twee…

De schoonheid van Narcissen en Tulpen samen

De prachtige en kleurrijke bloemen die bekend staan als narcissen en tulpen hebben verschillende unieke kenmerken. Wanneer deze twee bloemen…

Comfortabel van de zomer genieten in de tuin met deze buitenmeubelen

De buitenruimte is een plek waar we kunnen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en kunnen genieten van…

Paarse bloemen om jouw tuin op te fleuren!

Of je nu een groot of klein tuin hebt, het is altijd fijn om deze op te fleuren met bloemen.…