ZO MAAK JE EEN (SEMI) PROFESSIONELE MOESTUIN MET EEN KLEIN BUDGET

Moestuinbak
De grootste kostenpost voor het opbouwen van een moestuin is de moestuinbak of kweekbak. Zo’n bak is vrij essentieel als je afgescheiden groenten wilt kweken en niet uren in de weer wilt zijn met het verdelgen van onkruid. Daarnaast zorgt zo’n moestuinbak ook voor een duidelijke afscheiding in de tuin. De vakken in een moestuinbak moeten zo’n 30×30 cm zijn en minimaal 20 cm diep.

Kosten: de kosten zijn afhankelijk van de grootte van de moestuin. Ben je van plan om op een klein oppervlak te werken? Dan kunnen de kosten flink gedrukt worden. Hoe groter de moestuin, hoe meer je kwijt bent aan de moestuinbakken. Als je handig bent, kun je in zo’n geval beter de moestuinbakken zelf maken. Dat zal namelijk een hoop schelen in de kosten! Houd in ieder geval rekening met een kostenpost van zo’n € 100,- tot € 200,-.

Gereedschap
Naast een moestuinbak is ook tuingereedschap essentieel. In ieder geval om het werken in de moestuin een stuk vlotter te laten verlopen, maar ook ergonomisch gezien helpt het tuingereedschap. Nu is er voor elke klus in de tuin wel specifiek gereedschap te vinden, maar met een goede basis kom je al een heel eind. Je hebt in ieder geval nodig: een goede schep of spade, een handschep, een hark, een cultivator, snoeischaar en gieter of tuinslang.

RELATED POST

Breng Je Tuin tot Leven met Laurierkers en Japanse Hulst: Tips en Advies van Planta.nl

Een prachtige en goed onderhouden tuin begint met het kiezen van de juiste planten. Laurierkers en Japanse Hulst zijn twee…

De schoonheid van Narcissen en Tulpen samen

De prachtige en kleurrijke bloemen die bekend staan als narcissen en tulpen hebben verschillende unieke kenmerken. Wanneer deze twee bloemen…

Comfortabel van de zomer genieten in de tuin met deze buitenmeubelen

De buitenruimte is een plek waar we kunnen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en kunnen genieten van…

Hoe Osmanthus burkwoodii planten?

Osmanthus burkwoodii is een prachtige bloem die helaas niet makkelijk te vinden is in de Nederlandse tuincentra. Gelukkig is het…