ZO MAAK JE EEN (SEMI) PROFESSIONELE MOESTUIN MET EEN KLEIN BUDGET

Moestuinbak
De grootste kostenpost voor het opbouwen van een moestuin is de moestuinbak of kweekbak. Zo’n bak is vrij essentieel als je afgescheiden groenten wilt kweken en niet uren in de weer wilt zijn met het verdelgen van onkruid. Daarnaast zorgt zo’n moestuinbak ook voor een duidelijke afscheiding in de tuin. De vakken in een moestuinbak moeten zo’n 30×30 cm zijn en minimaal 20 cm diep.

Kosten: de kosten zijn afhankelijk van de grootte van de moestuin. Ben je van plan om op een klein oppervlak te werken? Dan kunnen de kosten flink gedrukt worden. Hoe groter de moestuin, hoe meer je kwijt bent aan de moestuinbakken. Als je handig bent, kun je in zo’n geval beter de moestuinbakken zelf maken. Dat zal namelijk een hoop schelen in de kosten! Houd in ieder geval rekening met een kostenpost van zo’n € 100,- tot € 200,-.

Gereedschap
Naast een moestuinbak is ook tuingereedschap essentieel. In ieder geval om het werken in de moestuin een stuk vlotter te laten verlopen, maar ook ergonomisch gezien helpt het tuingereedschap. Nu is er voor elke klus in de tuin wel specifiek gereedschap te vinden, maar met een goede basis kom je al een heel eind. Je hebt in ieder geval nodig: een goede schep of spade, een handschep, een hark, een cultivator, snoeischaar en gieter of tuinslang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Hoe Osmanthus burkwoodii planten?

Osmanthus burkwoodii is een prachtige bloem die helaas niet makkelijk te vinden is in de Nederlandse tuincentra. Gelukkig is het…

Paarse bloemen om jouw tuin op te fleuren!

Of je nu een groot of klein tuin hebt, het is altijd fijn om deze op te fleuren met bloemen.…

Een mooie veranda om van de tuin te genieten

Als je een mooie tuin hebt, wil je hier ook graag zo veel mogelijk van genieten. Een veranda is hierbij…

Barbeque cortenstaal

Een barbeque cortenstaal heeft een tijdloze en roetkleurige uitstraling en daarom perfect in elke tuin. Het materiaal is sterk en…