WAT IS EEN ECOTUIN EN HOE LEG IK DEZE AAN?

Veelbelovende naam
Een ecotuin klinkt heel mooi, veelbelovend en vooral erg groen. Daardoor kan het ook meteen klinken als een tuinproject waar heel veel tijd in gaat zitten, waardoor het al snel als een intimiderende klus kan voelen. Want iedereen die gezegend is met een tuin, weet hoeveel tijd het kost om deze te onderhouden, te laten floreren en vooral onkruidvrij te houden.

Wat is een ecotuin?
Laat je echter niet afschrikken door de naam. Want een ecotuin neemt je met een goede aanpak juist werk uit handen. Dit komt omdat een dergelijke groene tuin samen met de natuur werkt, in plaats van ertegen. Een ecologische tuin is een natuurlijke tuin waarbij natuurlijke processen als inspiratiebron dienen. Dit alles om de tuin zo goed mogelijk te laten bloeien en groeien, waardoor het een ideale plek wordt voor dieren en insecten.

Natuurlijke materialen en processen
Er wordt dan ook zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Beton? Dat zie je er niet terug. Steen? Kiezels? Onnatuurlijk ogend materiaal? Ook dat hoort er niet thuis. Wat je juist wel ziet, zijn vele natuurlijke, inheemse gewassen die met weinig onderhoud tot wasdom komen. Dit komt omdat ze precies geplant worden waar ze thuishoren. Kunstmatige bestrijdingsmiddelen zijn dan ook niet nodig, wat het een stuk beter voor het milieu maakt dan wanneer je gebruik maakt van tropische planten.

RELATED POST

Breng Je Tuin tot Leven met Laurierkers en Japanse Hulst: Tips en Advies van Planta.nl

Een prachtige en goed onderhouden tuin begint met het kiezen van de juiste planten. Laurierkers en Japanse Hulst zijn twee…

De schoonheid van Narcissen en Tulpen samen

De prachtige en kleurrijke bloemen die bekend staan als narcissen en tulpen hebben verschillende unieke kenmerken. Wanneer deze twee bloemen…

Comfortabel van de zomer genieten in de tuin met deze buitenmeubelen

De buitenruimte is een plek waar we kunnen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en kunnen genieten van…

Hoe Osmanthus burkwoodii planten?

Osmanthus burkwoodii is een prachtige bloem die helaas niet makkelijk te vinden is in de Nederlandse tuincentra. Gelukkig is het…