De voordelen van een Beukenhaag

De Groene Beuk is de nationale haagplant van Nederland. In de herfst heeft de plant prachtige tinten bruin en koperachtig oranje kleuren. In de lente biedt de plant een prachtige display.

De Beukenhaag is tolerant voor schaduw en groeit in veel verschillende grondsoorten. De plant houdt niet van drassige bodems, maar waardeert goed gedraineerde bodems. Het groeit in halfschaduw of in de volle zon. Dit geldt voor in het binnenland, maar ook voor kustgebieden.

De Beukenhaag heeft meerdere voordelen:

  • In de herfst heeft het een prachtige kleur
  • Biedt veel privacy
  • Groeit op verschillende locaties
  • De plant brengt leven in de tuin met zijn groene bladeren

De plaatsing voor het vormen van een haag is cruciaal. Vanaf het begin moet afstand juist zijn om zo een snelle haag te kunnen creëren. Als de planten te ver uit elkaar geplaatst worden kan het erg lang duren totdat er een haag vormt. Als de planten te dicht op elkaar geplaatst worden kan dit zorgen voor over begroeiing. Het advies is twee tot drie planten per meter.

Ondanks dat de haag niet gesnoeid hoeft te worden, kunnen ze een harde terugsnoei tolereren en in verschillende vormen getrimd worden. In de herfst is de beste periode om de haag de snoeien. Snoei elk jaar de haag licht om de gewenste formaat of vorm te behouden.

De haag moet in het eerste groeiseizoen, in de late herfst en in het droogseizoen voldoende water krijgen, dit is noodzakelijk. Dit kan je met een tuinslang doen of 20-30 minuten per week druppelbevloeiing uitvoeren. Oudere bomen hebben alleen water nodig bij extreme droogte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RELATED POST

WAT IS EEN ECOTUIN EN HOE LEG IK DEZE AAN?

Veelbelovende naam Een ecotuin klinkt heel mooi, veelbelovend en vooral erg groen. Daardoor kan het ook meteen klinken als een…

ZO MAAK JE EEN (SEMI) PROFESSIONELE MOESTUIN MET EEN KLEIN BUDGET

Moestuinbak De grootste kostenpost voor het opbouwen van een moestuin is de moestuinbak of kweekbak. Zo’n bak is vrij essentieel…