WAT IS EEN ECOTUIN EN HOE LEG IK DEZE AAN?

Veelbelovende naam
Een ecotuin klinkt heel mooi, veelbelovend en vooral erg groen. Daardoor kan het ook meteen klinken als een tuinproject waar heel veel tijd in gaat zitten, waardoor het al snel als een intimiderende klus kan voelen. Want iedereen die gezegend is met een tuin, weet hoeveel tijd het kost om deze te onderhouden, te laten floreren en vooral onkruidvrij te houden.

Wat is een ecotuin?
Laat je echter niet afschrikken door de naam. Want een ecotuin neemt je met een goede aanpak juist werk uit handen. Dit komt omdat een dergelijke groene tuin samen met de natuur werkt, in plaats van ertegen. Een ecologische tuin is een natuurlijke tuin waarbij natuurlijke processen als inspiratiebron dienen. Dit alles om de tuin zo goed mogelijk te laten bloeien en groeien, waardoor het een ideale plek wordt voor dieren en insecten.

Natuurlijke materialen en processen
Er wordt dan ook zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Beton? Dat zie je er niet terug. Steen? Kiezels? Onnatuurlijk ogend materiaal? Ook dat hoort er niet thuis. Wat je juist wel ziet, zijn vele natuurlijke, inheemse gewassen die met weinig onderhoud tot wasdom komen. Dit komt omdat ze precies geplant worden waar ze thuishoren. Kunstmatige bestrijdingsmiddelen zijn dan ook niet nodig, wat het een stuk beter voor het milieu maakt dan wanneer je gebruik maakt van tropische planten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RELATED POST

De voordelen van een Beukenhaag

De Groene Beuk is de nationale haagplant van Nederland. In de herfst heeft de plant prachtige tinten bruin en koperachtig…

ZO MAAK JE EEN (SEMI) PROFESSIONELE MOESTUIN MET EEN KLEIN BUDGET

Moestuinbak De grootste kostenpost voor het opbouwen van een moestuin is de moestuinbak of kweekbak. Zo’n bak is vrij essentieel…