ZO MAAK JE EEN (SEMI) PROFESSIONELE MOESTUIN MET EEN KLEIN BUDGET

Moestuinbak
De grootste kostenpost voor het opbouwen van een moestuin is de moestuinbak of kweekbak. Zo’n bak is vrij essentieel als je afgescheiden groenten wilt kweken en niet uren in de weer wilt zijn met het verdelgen van onkruid. Daarnaast zorgt zo’n moestuinbak ook voor een duidelijke afscheiding in de tuin. De vakken in een moestuinbak moeten zo’n 30×30 cm zijn en minimaal 20 cm diep.

Kosten: de kosten zijn afhankelijk van de grootte van de moestuin. Ben je van plan om op een klein oppervlak te werken? Dan kunnen de kosten flink gedrukt worden. Hoe groter de moestuin, hoe meer je kwijt bent aan de moestuinbakken. Als je handig bent, kun je in zo’n geval beter de moestuinbakken zelf maken. Dat zal namelijk een hoop schelen in de kosten! Houd in ieder geval rekening met een kostenpost van zo’n € 100,- tot € 200,-.

Gereedschap
Naast een moestuinbak is ook tuingereedschap essentieel. In ieder geval om het werken in de moestuin een stuk vlotter te laten verlopen, maar ook ergonomisch gezien helpt het tuingereedschap. Nu is er voor elke klus in de tuin wel specifiek gereedschap te vinden, maar met een goede basis kom je al een heel eind. Je hebt in ieder geval nodig: een goede schep of spade, een handschep, een hark, een cultivator, snoeischaar en gieter of tuinslang.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RELATED POST

De voordelen van een Beukenhaag

De Groene Beuk is de nationale haagplant van Nederland. In de herfst heeft de plant prachtige tinten bruin en koperachtig…

WAT IS EEN ECOTUIN EN HOE LEG IK DEZE AAN?

Veelbelovende naam Een ecotuin klinkt heel mooi, veelbelovend en vooral erg groen. Daardoor kan het ook meteen klinken als een…